Backlit LED

Onze Backlit letters hebben een indirecte ledverlichting naar achteren en worden ook wel backlite, backled of backlight genoemd.
De letters zijn aan de voorzijde lichtdicht en de uitlichting is naar achteren, op de muur of gevel waarop de letters gemonteerd worden.

Wilt u een offerte voor deze Backlit letters aanvragen? Klik dan hier.

 

Afhankelijk van de lettergrootte, worden de ledletters gemaakt van kunststof, aluminium of een combinatie hiervan.

Letters of cijfers kleiner dan 100 mm zijn over het algemeen niet met ledverlichting uit te voeren. Tevens is een stockbreedte (breedte van de letterstock) van minimaal 25 mm nodig om ledverlichting te kunnen inbouwen.

Kleinere ledletters en ledlogo’s worden gemaakt van kunststof. De letters worden uit acrylaat materiaal gesneden en de ledverlichting wordt hierin gelijmd of afgegoten met een kunsthars.

Backlit LED Letters

Grotere letters worden gemaakt van aluminium. Deze zogenaamde doosletters hebben een minimale diepte van 50mm. Dit om een mooie egale uitlichting te kunnen waarborgen.

Backlit letters worden vaak op een plaat, koker of paneel gemonteerd.
Dit heeft als voordeel, dat bij de buitenmontage niet voor elke letter een muurdoorboring hoeft plaats te vinden. En de bedrading netjes achter het paneel kan worden weggewerkt. Tevens bespaart u hiermee aanzienlijk op de montagekosten.

Houdt u er rekening mee dat de gevel of muur waarop BackLED letters worden gemonteerd een lichte kleur heeft?
Omdat het licht achter de letter op de muur weerkaatst, kan een donkere ondergrond het licht dermate absorberen, dat het effect minimaal is. Door een extra witte schaduwletter op de muur te monteren, kan dit worden voorkomen.

Onze Backlit letters worden geheel op maat geproduceerd. U kunt dus elk lettertype of logo bij ons laten maken.