RVS letters

Zie hier alle mogelijke RVS lettersoorten van Bosman Letters & Reklame.
De prijzen vormen een indicatie. De voorbeeld tarieven zijn per letter bij een hoogte van 250 mm. Vraag makkelijk en snel uw persoonlijke offerte op door op onderstaande knop te klikken....

 

Over RVS

Roestvast staal, ook RVS of inox genoemd en in de volksmond beter bekend als roestvrij staal, is een legering van hoofdzakelijk ijzer, chroom, nikkel en koolstof. Om van roestvast staal te kunnen spreken, is minimaal 11 tot 12% chroom en maximaal 1,2% koolstof nodig. Verder zijn in veel soorten roestvast staal ook de elementen molybdeen, titanium, mangaan, stikstof en silicium terug te vinden.

De verschillende RVS letter soorten op een rijtje…

RVS Look

Dit is de goedkoopste lettersoort. Niet van echt RVS maar van geborstelde dibond plaat. Ook gespiegeld te krijgen. Deze lettersoort is niet alleen onderhoudsvriendelijk en licht van gewicht, maar ook gemakkelijk zelf te monteren. Deze is op afstandhouders of rechtstreeks te bevestigen. Het meest gezien in zilver maar deze lettersoort is ook in goud of koperkleurig te verkrijgen.

RVS standaard letters

Deze lettersoort is van echt RVS en gelaserd uit 2 of 3 mm RVS. Is ook weer in geborstelde of gespiegelde uitvoering te krijgen. De lettersoort is rechtstreeks te monteren of door middel van draadeinden. Deze zijn op de achterkant gelast en zorgen voor een zwevend effect. Deze lettersoort ziet u het meest in zilver maar is toch ook in goud of koperkleurig te verkrijgen.

RVS Doosletters

Deze letters zijn standaard 25 mm diep of nog dieper. Dit hangt af van de hoogte van de letters. Ook deze zijn verkrijgbaar in een geborstelde of een gespiegelde uitvoering en ze worden door middel van draadeinden gemonteerd. Voor bijzondere wanden zoals bijvoorbeeld dunne aluminium wanden of damwand gebruiken we ook vaak een binnenletter die gekit wordt tegen de achterwand. Deze zien we het meest in het zilver maar toch ook verkrijgbaar in goud of koperkleurig.

RVS LED letters

Dit zijn backlit verlichte letters van RVS. Uiteraard ook in geborstelde of gespiegelde uitvoering te verkrijgen. In de letters zijn LEDS gebouwd die naar achteren licht uitstralen. Hele mooie letters zijn het, waar veel vraag naar is. Waarom? Omdat de prijsstelling zo gunstig is. Het meest zien we ze in zilver maar toch ook in goud of koperkleurig te verkrijgen.

Nog meer wetenswaardigheden over RVS

Het eerste roestvaste staal werd vroeger in 1913 door Harry Brearley in het laboratorium Brown-Firth gegoten, omdat hem was gevraagd onderzoek voor de wapenindustrie te doen. De benaming roestvrij is in algemeen taalgebruik heel gangbaar, maar deze wordt in de vaktaal van metallurgen niet gebruikt. Roestvast staal zal wel degelijk roesten. Deze oxidehuid kan echter afsluitend zijn, waardoor in bepaalde gevallen geen verdere roestvorming plaatsvindt of deze roestvorming wordt erg vertraagd. In omstandigheden die rvs doosletters gepolijst hardnekkig genoeg zijn, of bij beschadiging van de beschermende oxidehuid, kan de roestvorming plaatselijk extra snel plaatsvinden.
Dit wordt onder andere veroorzaakt door chloriden of andere metalen die zich nestelen in het oppervlak. Dit is ook de reden dat bij het bewerken van RVS geen stalen gereedschappen gebruikt mogen worden. Praktischer is echter om na het verwerken, het RVS te behandelen. Dit is het zogenaamde beitsen, waarbij langs chemische weg alle verontreinigingen worden opgelost en verwijderd.


Toepassingen van RVS


RVS kent vele toepassingen. Denk aan cijfers, gevelletters, inox cijfers en letters, inox grafletters, inox jachtletters, inox letters, inoxbase met vlakke letters, inoxlook met rvslook, inoxplus, led verlichting, doosletters, huisnummers, inox gevelletters, jachtbelettering, rvs letters met led, letters met led verlichting, scheepsletters, letters voor grafzerken en verlichte letters.

Links

Businessvlaggen, BL Signshop, Printprodukten.nlProjectbewegwijzering.nl

Voor alle activiteiten kijk op www.blsigngroep.nl !

Over Bosman Letters

Bosman Letters & Reklame bevindt zich in Amsterdam en is de oudste signmaker van de Benelux. Vroeger zijn we begonnen met het stansen van plastic reclame- letters. Maar intussen zijn we uitgegroeid tot dè specialist van visuele communicatie. Vier productgroepen hebben we onder onze hoede: bewegwijzering, lichtreclame, gevelreclame en visuals. We presenteren ons met vele websites om alle verschillende producten te promoten. Tot de BL Sign Groep behoren onder andere Businessvlaggen.nl, RVSReklameletters.nl, BL Signshop en Printprodukten.nl . Maar ook BosmanLed en piepschuimreklameletters.nl behoren tot de activiteiten van Bosman Letters.

Keurmerken

Bosman Letters & Reklame heeft de keurmerken van Signkeur en ISA. Dat wil zoveel zeggen als dat we een grote klanttevredenheid weten te koppelen aan scherpe prijzen, een goede nazorg en een professionele bedrijfsvoering. Bosman Letters & Reklame is ook gecertificeerd leerbedrijf van het ROC en het Mediacollege. We hebben verder een grote, vaste klantengroep met lokale, nationale èn internationale bedrijven en organisaties. Van klein tot groot. Deze komen steeds weer bij ons terug met hun wensen op het gebied van visuele communicatie. Omdat ervaring telt en kwaliteit loont!