Piepschuim letters

Piepschuim kent heel veel voordelen. Het is super licht, gemakkelijk tegen de muur te bevestigen of op te hangen, niet giftig, milieuvriendelijk en geschikt voor vele doeleinden.

 


 

Zakelijke markt

Piepschuim letters kunnen gebruikt worden ter decoratie of als promotiemiddel voor uw bedrijf. Bij ons volop keuze. Wij kunnen u helpen aan letters van piepschuim of een bedrijfslogo, slogan of bijvoorbeeld een figuur in piepschuim. Uitermate geschikt om te gebruiken tijdens beurzen en evenementen, als eyecatcher in uw bedrijfsruimte, ontvangstruimte of wachtkamer. Of ter aankleding van uw kantoor of kantine en om uw artikelen of teksten als extra spotlight in uw etalage te plaatsen. Niet alleen decoratief, maar ook nog eens functioneel; de mogelijkheden zijn dus ongekend. Laat u verrassen door de mogelijkheden van piepschuim; klik hier voor de site van piepschuim letters.... www.piepschuimreklameletters.nl.

 

Piepschuim is de veelgebruikte naam voor EPS. EPS betekent zoveel als geëxpandeerd polystyreen, ook wel bekend als styrofoam of styropor.
EPS is een karakteristieke en vrijwel altijd witte kunststof, in de volksmond vaak piepschuim genoemd (of isomo; dat is de merknaam van een West-Vlaams bedrijf dat vroeger – al in 1956 – begon met de productie van EPS; isomo staat voor ‘isolation moderne’). In de USA verwijst men naar de losse korrels waaruit piepschuim is samengesteld en daar noemen ze het ook wel popcorn. Andere veel gehoorde termen zijn tempex of PS-hardschuim.

Vele vormen

EPS-producten worden gemaakt in de vorm van blokken, platen of vormdelen. De blokken kunnen worden opgesneden tot platen en verder tot vele willekeurige vormdelen, zoals letters en logo’s. Dit snijden gebeurt met een cnc-gestuurde machine met gloeidraden die de blokken in 3D-vormen kan snijden.
Voor het snijden van piepschuim logo’s en letters gebruiken we daarentegen een EPS200 met een dichte structuur en hardheid, niet vergelijkbaar met piepschuim van bijvoorbeeld verpakkingsmateriaal.
Eigenschappen van piepschuim:
•EPS bestaat qua volume voor 2% uit polystyreen en voor 98% uit lucht;
•EPS is bijna zo licht als lucht;
•EPS is ongevoelig voor vocht;
•EPS is volledig recyclebaar;
•EPS die wij gebruiken is brandvertragend gemodificeerd;
•EPS is duurzaam en milieuvriendelijk;
•EPS is veilig in verwerking en gebruik.