Piepschuimletters

Piepschuim is een product met heel veel voordelen. Super licht, gemakkelijk tegen de muur te bevestigen of op te hangen, niet giftig, milieuvriendelijk en geschikt voor vele toepassingen.

Weet u al wat u wilt en kunt u kiezen tussen witte of gekleurde piepschuimletters? Lees anders nog even door voor meer informatie over piepschuim letters van Bosman Letters & Reklame.

Zakelijke markt
Decoratie, reclame of promotie voor uw bedrijf. Wij bieden u een ruime mogelijkheid.
Letters, bedrijfslogo, slogan, figuur of bijzondere vorm. Om te gebruiken tijdens beurzen en evenementen; als eyecatcher in uw bedrijfsruimte, ontvangstruimte of wachtkamer; als aankleding op kantoor of kantine; om uw artikelen of teksten als extra spotlight in uw etalage te plaatsen.

Decoratief of functioneel, de mogelijkheden zijn ongekend.
Laat u verrassen door de mogelijkheden van piepschuim.
Neem contact met ons op voor uw wens op maat.

Piepschuim is de veelgebruikte naam voor EPS. EPS staat voor geëxpandeerd polystyreen, ook bekend als styrofoam of styropor.

EPS is een karakteristieke en vrijwel altijd witte kunststof, in de volksmond vaak piepschuim genoemd (of isomo; dat is de merknaam van een West-Vlaams bedrijf dat al in 1956 begon met de productie van EPS; isomo staat voor ‘isolation moderne’). In de USA verwijst men naar de losse korrels, waaruit piepschuim is samengesteld en daar noemen ze het ook wel popcorn. Andere veel gehoorde termen zijn tempex of PS-hardschuim.

EPS producten worden vervaardigd in de vorm van blokken, platen of vormdelen. De blokken kunnen worden opgesneden tot platen en tot vele willekeurige vormdelen, zoals letters en logo’s.
Dit snijden gebeurt met een cnc gestuurde machine met gloeidraden die de blokken in 3D vormen kan snijden.

Voor het snijden van piepschuim logo’s en letters gebruiken we een EPS200 met een dichte structuur en hardheid, niet vergelijkbaar met piepschuim van bijvoorbeeld verpakkingsmateriaal.

Eigenschappen van piepschuim:

  • EPS bestaat qua volume voor 2% uit polystyreen en voor 98% uit lucht
  • EPS is bijna zo licht als lucht
  • EPS is ongevoelig voor vocht
  • EPS is volledig recyclebaar
  • EPS die wij gebruiken is brandvertragend gemodificeerd
  • EPS is duurzaam en milieuvriendelijk
  • EPS is veilig in verwerking en gebruik

axa piepschuim

Bosman Letters & Reklame, opererend vanuit Amsterdam, is de oudste signmaker van de Benelux.

Ooit begonnen met het stansen van plastic reclame letters. Maar inmiddels uitgegroeid tot dè specialist in visuele communicatie. Met vier productgroepen; bewegwijzering, lichtreclame, gevelreclame en visuals. En actief met circa 30 websites om al de verschillende producten die wij in ons aanbod hebben, onder de aandacht te brengen van onze klanten. Van industrie tot retail. Van overheid tot zorgsector.

Tot de BL Sign Groep behoren onder andere Businessvlaggen, BL Signshop en Signletters. Maar ook BosmanLed, Spandoeken op Maat en RVSreklameletters. Voor alle activiteiten van Bosman Letters & Reklame kijk op www.blsigngroep.nl !

Bosman Letters & Reklame heeft de keurmerken van Signkeur en ISA. Dat geeft aan dat Bosman Letters een grote klanttevredenheid weet te koppelen aan scherpe prijzen, een goede nazorg en een professionele bedrijfsvoering. Wij zijn pas tevreden als de klant dat is.

Bosman Letters & Reklame is tevens gecertificeerd leerbedrijf van het ROC en Mediacollege. Wij leiden aankomende signmakers op. Onder begeleiding van onze ervaren medewerkers leren de enthousiaste “beginnelingen” het vak, op de werkvloer, maar ook op locatie.

Bosman Letters & Reklame heeft een grote, vaste klantengroep. Lokale, nationale èn internationale bedrijven en organisaties. Van klein tot groot. Die steeds maar weer terugkomen bij Bosman Letters voor hun wensen op het gebied van visuele communicatie. Voor de licht reclame, de bewegwijzering, voor de auto reclame; kortom voor alle producten uit onze portfolio.

Omdat ervaring telt en kwaliteit loont!