Keuzehulp gevel letters

De keuzehulp is handig als u nog niet weet  welke lettersoort bij uw situatie past.
Wij helpen u graag wegwijs te maken tussen alle verschillende mogelijkheden.Vraagteken

Bent u op zoek naar:

Onverlichte letters, klik dan hier.
Verlichte letters, klik dan hier.
RVS letters, klik dan hier.

 

Onverlichte letters van Bosman Letters

In het fotoboek onverlicht vindt u onder andere de volgende letter soorten.

Letters uit folie geplot. Geschikt voor auto’s, boten, ramen en vlakke kunststof wanden. Niet geschikt voor geverfde of gestucte muren.

Letters uit geschuimd PVC gefreesd. Geschikt voor binnen gebruik en niet al te lang buitengebruik. Het materiaal is licht poreus dus is gevoelig voor neerslag, stof en dergelijke. De dikkere soorten (10mm en 19mm) eventueel te voorzien van afstandhouders.

Letters uit acrylaat gefreesd of gelaserd. Zeer populair. Harde kunststof die heel lang meegaat en eigenlijk niet verkleurd. In veel kleuren te verkrijgen. Voor binnen en buiten. Ook met afstandhouders te gebruiken.

Dibond letters die wij ook wel Alu Letters noemen. Deze zijn licht van gewicht en toch heel sterk. Ideaal voor grote letters of logo’s. Zowel rechtstreeks op de wand te bevestigen (als deze vlak is) als met afstandhouders. Kan ook gepopt worden op bijvoorbeeld damwand (met popnagels dus). Wordt ook veel gebruikt voor reclame borden. Deze kunnen dan voor binnengebruik rechtstreeks worden bedrukt en voor buiten gebruik bij voorkeur met print op folie en met UV laminaat voorzien. Kijk op www.printprodukten.nl voor meer informatie.

Onverlichte doosletters noemen wij Box Letters. Deze letters hebben relief en zijn als doos opgebouwd. Vandaar de naam. Door de diepte vallen ze beter op, zeker als men het gebouw vanaf de zijkant bekijkt. De letters zijn in iedere kleur te spuiten en kunnen op verschillende manieren worden gemonteerd.

Piepschuim letters zijn dus echt uit piepschuim gemaakt. Ze zijn (heel) licht van gewicht en kunnen daarom heel diep worden gemaakt. Natuurlijk wel meer kwetsbaar dan de andere materiaalsoorten. Maar heel veel gevraagd vanwege de speciale look. Deze zijn voor beperkt buitengebruik ook geschikt. En heel makkelijk (ook zelf) te verfen.

Voor informatie bel met 020-6629803 of stuur een mail door hier te klikken.

De verschillende RVS letter soorten op een rijtje…

RVS Look is de goedkoopste letter soort. Niet van echt RVS maar van geborstelde dibond plaat. Ook in gespiegeld te krijgen. Onderhoudsvriendelijk en licht van gewicht. Makkelijk zelf te monteren. Op afstandhouders of rechtstreeks te bevestigen. Het meest gezien in zilver maar ook in goud of koper kleurig te verkrijgen.

RVS standaard letters zijn van echt RVS. Uit 2 of 3 mm RVS gelaserd. Ook weer in geborstelde of gespiegelde uitvoering te krijgen. Rechtstreeks te monteren of door middel van draadeinden. Deze zijn op de achterkant gelast en zorgen voor een zwevend effect. Het meest gezien in zilver maar ook in goud of koper kleurig te verkrijgen.

RVS Doosletters zijn 25 mm diep of nog dieper. Dit hangt af van de hoogte van de letters en wij adviseren u graag. Ook deze letters zijn te krijgen in een geborstelde of een gespiegelde uitvoering. Deze letters worden met draadeinden gemonteerd. Voor bijzondere wanden zoals bijvoorbeeld dunnen aluminium wanden of damwand gebruiken we ook vaak een binnenletter die gekit wordt tegen de achterwand. Het meest gezien in zilver maar ook in goud of koper kleurig te verkrijgen.

RVS LED letters zijn backlit verlichte letters van RVS. Uiteraard ook in geborstelde of gespiegelde uitvoering te verkrijgen. In de letters zijn LEDS ingebouwd die naar achteren licht uitstralen. Hele mooie letters die veel gevraagd zijn bij ons vanwege de gunstige prijsstelling. Het meest gezien in zilver maar ook in goud of koper kleurig te verkrijgen.

LED letters van Bosman Letters

Bosman heeft diverse soorten LED verlichte gevel letters in het assortiment. De fronlit letters lichten naar voren uit. Deze zijn met plexiplaat in diverse kleuren uit te rusten. De zijkanten zijn van aluminium en de LEDS zijn ingebouwd. De letters kunnen direct tegen de gevel worden geplaatst waarbij de de elektra voor iedere letter apart naar binnen moet worden gebracht. Een alternatief is om de letters op een koker profiel te monteren. De elektra wordt dan in de koker gekoppeld en op een of enkele punten gaat dan de elektrische bedrading centraal naar binnen toe. De koker kan in de kleur van de gevel worden gespoten en valt dus niet echt op. Het voordeel is dat de letters bijna geheel klaar zijn en dat de montage veel gemakkelijker en sneller gaat zonder teveel overlast.

Backlit LED letters lichten naar achteren uit. Als de gevel mooi is geeft dit bij donker een prachtig effect. Deze letters kunnen ook op een koker worden gemonteerd maar dat is wat minder fraai omdat de koker dan eigenlijk wordt aangelicht. Dus bij voorkeur wordt de elektrische voorziening van deze letters wel één voor één naar binnen gebracht.

De letters zijn opgebouwd uit een voorzijde en zijkanten van in RAL kleur gespoten aluminium. In de letters zijn de LEDS aangebracht en aan de achterzijde zit plexiplaat ter bescherming maar ook om voor een egale uitlichting te zorgen.

RVS backlit letters zijn de RVS variant van Backlit letters. Maar nu dus geen in kleur gespoten aluminium maar met een geborstelde of gespiegelde RVS uitstraling. Dit zijn hele sjieke letters.