Veelgestelde vragen

veelgestelde vragenLetterhoogte en leesbare afstand

Wilt u weten wat de geadviseerde letterhoogte is bij een bepaalde afstand? Daarvoor hebben wij een handige tabel. Met daarbij nog een paar belangrijke tips & tricks.  Klik hier om de tabel te bekijken.

Lichtreclame en kleur blauw

Blauw kan een moeilijke kleur zijn in de lichtreclame. Lees meer hierover door hier te klikken.

RAL kleur matchen met PMS kleur

Een RAL-kleur is een andere soort definitie dan een PMS-kleur. RAL kleuren worden vaak gebruikt in verf-kleuren en plaatmaterialen en PMS kleuren worden veel gebruikt voor drukwerk en websites. Om bij de PMS-kleur de dichtstbijzijnde RAL-kleur te vinden hebben wij bijgaande tabel voor u.

Montage instructie gevel letters 

Voor iemand met 2 rechterhanden zijn gevel letters met afstandhouders zelf te monteren. De montagehulp kunt u hier bekijken.

Voor de montage van gevelletters direct op een achterwand m.b.v. een plakmal kijkt u hier voor de instructies.

EPS bestand…wat is dat nou eigenlijk?

Bij bestellingen van letters en ook drukwerk wordt vaak naar een EPS bestand gevraagd. Wat dat nou precies is vindt u hier. Of kijk via de volgende link http://www.eps-bestand.nl

Letters en de bijbehorende maten

Alhoewel bijna alles kan bij het maatwerk dat wij leveren zijn er toch nog wat beperkingen over bijvoorbeeld minimale hoogtes en diktes van de verschillende lettersoorten. Dit heeft te maken met onder andere het plaatmateriaal waaruit de letters gesneden worden of bijvoorbeeld de grootte van de led’s bij LED letters. Alle informatie vindt u heel overzichtelijk hier en bij twijfel kunt u uiteraard even contact met ons opnemen.

Afstandhouders…wanneer wel en wanneer niet?

Afstandhouders geven een mooi zwevend effect aan letters. Ze komen iets van de muur waardoor er een schaduw achter valt. Maar niet in alle gevallen is het mogelijk om met afstandhouders te werken. Te smalle letters of logo’s zijn niet geschikt en ook niet op iedere achterwand kan met afstandhouders gewerkt worden. Zoals bijvoorbeeld holle wanden, glaswanden, damwanden. Vraag ons om advies! Kijk hier voor de tabel met de maten van afstandhouders.

Montage instructie doosletters

Monteert u zelf de doosletters dan kunt u hier de montage instructies zien.

Aansluitschema LED letters

Hier ziet u het aansluitschema van LED letters voor het geval u zelf de montage verzorgt.